• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Бурята в Монтана остави зелена пелена след себе си

Монтана. Бурята, която се разрази над Монтана във вторник вечер, остави след себе си зелена пелена. Тя свали клони и листа от дърветата, наводни улици и паркове, изпочупи прозорци на къщи и изкорени 4 дървета. Едно падна върху автомобил на площад „Славейков", но за щастие, никой не пострада. В сряда 160 работници от общинското предприятие по чистотата разчистваха зеленината.

Към облака са били изстреляни няколко ракети от близките противоградови площадки, но те не са могли да предотвратят бедствието. Обстрелът на облака е продължил до село Благово, след което е изоставен. Тогава над града и две села от община Бойчиновци падна градушка с големина от лешник до юмрук, съобщиха от областната служба за пожарна безопасност и защита на населението.

Силният вятър е скъсал и електропроводи. Без ток са останали два квартала в Монтана и 7 села – 5 от община Берковица и 2 от община Бойчиновци.

Най-много са пострадали къщите в селата Мърчево и Владимирово. Те са с изпочупени керемиди по покривите, стъкла на прозорци. Наводнени са улици и дворове.

Ще искаме средства от държавата за възстановяване на щетите, обявиха кметовете на Монтана и Бойчиновци Златко Живков и Светлин Сретениев. От сряда сутринта комисии от общинари обикалят къщите и описват щетите.


FG_AUTHORS: Стандарт нюз

Източник:  http://www.standartnews.com/regionalni/buryata_v_montana_ostavi_zelena_pelena_sled_sebe_si-245439.html

comments
News.Vijte.Com

Follow Us

facebook FaceBook

Twitter

google + Google +

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.